Державна служба зайнятості – роботодавцям: розширення можливостей партнерства

Дата: 19.02.2019 11:29
Кількість переглядів: 292

            Фото без опису            

Державна служба зайнятості – роботодавцям:

                          розширення можливостей  партнерства

 

     Сучасний ринок праці є одним з основних і найскладніших елементів ринкової економіки, на якому тісно переплітаються інтереси роботодавців та найманих працівників. Результативність діяльності служби зайнятості, яка забезпечує додержання державних гарантій зайнятості та соціального захисту громадян від безробіття, в значній мірі залежить від налагодження конструктивної співпраці з роботодавцями. Адже у ході реалізації державної політики у сфері зайнятості населення роботодавці є найважливішими партнерами для служби зайнятості. 

    Сьогодні пріоритетними завданнями служби зайнятості  є: підвищення результативності у співпраці з роботодавцями; здійснення профілактичних заходів з метою збереження трудового потенціалу та запобігання значному вивільненню працівників; організація професійного навчання зареєстрованих безробітних на замовлення роботодавців та сприяння розвитку їх підприємницьких ініціатив; розширення видів громадських робіт, посилення співпраці з органами місцевого самоврядування для забезпечення тимчасової зайнятості громадян; оперативне реагування при загрозі зростання безробіття.

    Голопристанський міськрайонний центр зайнятості пропонує роботодавцям широкий спектр різноманітних соціальних послуг, зокрема: надання послуг з добору працівників; організація професійного навчання безробітних з урахуванням поточної та перспективної потреб ринку праці під конкретні замовлення роботодавців і сприяння в організації перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації працівників за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності шляхом видачі ваучера; підбір працівників на тимчасові робочі місця шляхом організації проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру; стимулювання роботодавців до працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за кожну працевлаштовану особу; оперативне укомплектування вакансій шляхом організації проведення ярмарків та міні-ярмарків вакансій, а також різноманітні консультаційні та інформаційні послуги.

     Слід зазначити,  що центром зайнятості проводиться системна робота з вивчення поточних та перспективних кадрових потреб підприємств, установ та організацій міста Гола Пристань та району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь