Планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я

Дата: 16.05.2019 10:39
Кількість переглядів: 258

         На жаль, культура сексуальної освіти у нас досі шкутильгає. У школах про репродуктивне здоров’я розповідають мало (і не завжди достовірно), а багато батьків вважають за краще взагалі не піднімати цю тему, сподіваючись, що діти самі якось розберуться. Не дивно, що навколо цієї теми досі витає безліч міфів, які призводять до цілком реальних наслідків — небажаної вагітності, зараження інфекціями. Саме тому під час Всеукраїнського тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я працівники Чулаківського центру надання соціальних послуг ініціювали висвітлення найбільш делікатних питань про небажану вагітність серед підлітків.

ВАГІТНІСТЬ НЕПОВНОЛІТНЬОЇ ДІВЧИНИ.

 ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ.

           У великому стресі ми настільки концентруємося на своїх почуттях, що забуваємо про інших. А вашій дівчинці зараз нітрохи не краще. Уявіть її відчуття. Їй 15-16 років і вона дізнається, що вагітна. Що вона відчуває? Страх і сором, що зароджується і ще таке тендітне почуття материнства, надію, що все налагодиться, що все піде своєю чергою. Але найголовніше - вона зізналася вам у своїй проблемі, оскільки довіряє вам. Радійте - ви для неї найближчі люди!

Фото без опису

      За статистикою, вагітні дівчатка настільки побоюються соціального, а в першу чергу батьківського гніву, що прирікають себе на додаткові труднощі - вчасно не встають на облік по вагітності, а, отже, ризикують здоров'ям дитини, затягують з термінами аборту або роблять його нелегально.

Фото без опису

Якщо ви дізналися, що ваша дочка вагітна:

1. Не засуджуйте і не відштовхуйте її.

Приборкайте свої емоції. Якщо хочеться рвати, метати, лаятися - скажіть про свої почуття і вийдіть в іншу кімнату. Хочеться плакати - поплачте, але обов'язково поясніть, що вам потрібен час, щоб впоратися з емоціями.

2. Подякуйте доньці за довіру.

Скажіть, що вона завжди може розраховувати на вашу допомогу, вашу любов, розуміння і дбайливе ставлення.

3. Запитайте її про відносини з її партнером.

Ваша дівчинка, напевно, в курсі, що її друг може понести кримінальне покарання за розбещення неповнолітніх? Або може вчинити більш гуманно? Запросіть молоду людину до себе, краще з його батьками і поговоріть разом.

Запитаєте: "Чи хочете ви бути разом? Чи готові створити сім'ю? Чи готові ви обидва стати батьками? Чи можете ви нести відповідальність за дитину? Що ви насправді зможете зробити для дитини? Що кожен з присутніх може зробити доброго для майбутньої сім'ї і дитини?"

Можливо, ви не відразу отримаєте відповіді на конкретні питання, оскільки кожному потрібен час, щоб усвідомити всю ситуацію. Частина питань відпаде сама собою після відвідин лікаря. А до деяких питань вам доведеться повертатися кілька разів.

І пам'ятаєте, чим делікатніше і доброзичливіше ви будете вести розмову, тим більша вірогідність зберегти цю зароджувану сім'ю і малюка. Чому? Тому що будь-який хлопець/дівчина у будь-якому віці підсвідомо потай мріє про власну сім'ю. Це закладено в нас природою.

4.Сходіть з дочкою до лікаря на обстеження.

Це необхідно, щоб дізнатися про термін вагітності, чи здорова дочка і чи може вона народити.

Заспокоївшись і зібравши інформацію, дійте далі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь