3 ГРУДНЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ.

Дата: 02.12.2019 13:57
Кількість переглядів: 225

3 ГРУДНЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ.

Фото без опису

       Щороку 3 грудня у Міжнародний день людей з інвалідністю уся світова спільнота ще раз переосмислює все, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами, і консолідує спільні зусилля задля їх гармонійної інтеграції у сучасне суспільство. Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з обмеженими фізичними можливостями, що потребують захисту та підтримки. Люди з особливими потребами – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти, і хто допомагає.

Фото без опису

      Міжнародний день людей з інвалідністю привертає увагу до проблем людей з особливими потребами, захисту їх гідності, прав і благополуччя, акцентує увагу суспільства на переваги, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями. Близько 15% людей, що населяють планету Земля, мають інвалідність. Цифра катастрофічна за своїми масштабами і зростає з року в рік.

Фото без опису

     Проблеми інвалідності стосується освіти, працевлаштування і головної сфери життя – спілкування. В Україні близько 3 мільйонів людей мають інвалідність. І вони вимагають до себе підвищеної уваги. Ліки, продуктові набори, пільги на медичне обслуговування, пенсії і дотації, спеціально оснащений транспорт – це все потрібно людині з особливими потребами. Але не будемо забувати про головне – увагу та розуміння. Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов'язання щодо матеріального забезпечення людей з інвалідністю, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства. За останні 10 років державою створено комплекс законів, які регулюють практично усі аспекти життя людей з інвалідністю.

Фото без опису

        Сьогодні особливої поваги заслуговують ті люди з інвалідністю, які не впали в розпач, не замкнулися в чотирьох стінах, а в силу своїх можливостей працюють, беруть активну участь в громадському житті і займаються спортом. Ми всі повинні об’єднати наші зусилля задля гармонійної інтеграції у сучасне суспільство людей з особливими потребами. Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями. Хочеться подякувати всім, хто опікується інвалідами. Адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

 

                                                                                                                                                             ЯСТРЕМСЬКА ОЛЕНА

                                                                                                                                                      Центр надання соціальних послуг


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь