Підведення підсумків роботи у 2019 році, стан виробничого травматизму на підприємствах, в установах та організаціях, який зареєстрований в Олешківському відділенні Фонду.

Дата: 03.01.2020 14:06
Кількість переглядів: 215

Підведення підсумків  роботи у 2019 році,  стан виробничого травматизму на підприємствах, в установах та організаціях, який зареєстрований в Олешківському відділенні Фонду.

 

    Одним із основних завдань Фонду соціального страхування України є профілактика виробничого травматизму, професійної захворюваності застрахованих у Фонді осіб (працівників).

          Профілактична робота по запобіганню травматизму на виробництві починається з організації та проведення навчання з питань охорони праці не тільки працівників підприємств, установ та організацій, а в першу чергу самих керівників. Якісна організація охорони праці, побудова системи управління охороною праці, забезпечення безпечних та нешкідливих умов праці на робочих місцях, виконання умов колективного договору та виконання інших законодавчих чинників повинні в кінцевому результаті привести до не уможливлення настання нещасних випадків.

    У 2019 році Олешківським відділенням зареєстровано 11 нещасних випадків і 1 нещасний випадок перехідний стався в кінці 2018 року, а зареєстрований у першому кварталі 2019 року. З них 6 випадків визнані пов’язаними з виробництвом, 3 випадки визнані не пов’язаними з виробництвом. На даний час 3 нещасні випадки знаходяться у стадії розслідування. У 2018 році сталося 10 нещасних випадків. З них 9 випадків визнані такими, що пов’язані з виробництвом, 1 випадок визнано не пов’язаним з виробництвом. Вище приведені дані показують, що у 2019 році зареєстровано у відділенні на 2 випадки більше, ніж у попередньому році. Причинами настання цих нещасних випадків стали порушення працівниками інструкцій з охорони праці та порушення посадовими особами своїх обов’язків (організаційні причини) у 3 випадках із 11, травмування внаслідок незадовільного стану здоров’я, особиста необережність потерпілого (психофізіологічні причини) у 3 випадках із 11. Одним із самих тяжких є нещасний  випадок, а саме ДТП, 19.12.2018 року на автошляху між селами Раденськ та Великі Копані Олешківського району. Із 6 учасників ДТП 5 загинуло, один отримав інвалідність - втратив частину нижньої кінцівки. Випадків виробничого травматизму у 2019 році сталося на 1 нещасний випадок менше, ніж у 2018 році, професійних захворювань відділенням Фонду не зареєстровано.

         Для недопущення в подальшому такої статистики страховим експертом з охорони праці Олешківського  відділення у тісній співпраці з службами охорони праці підприємств, на  яких сталися випадки виробничого травматизму, були розроблені та впроваджуються на практиці дієві профілактичні заходи по запобіганню травмувань працівників.

         На  всіх підприємствах проведено позапланові перевірки стану умов праці та профілактичної роботи. Страховим експертом відділення виявлено ряд порушень законодавства з охорони праці та надана роботодавцю можливість усунути їх у встановлені терміни. На всіх підприємствах за участю страхового експерта з охорони праці відділення проведено наради з колективами,  на яких працівникам надані додаткові консультації та роз’яснення щодо безпечних правил виконання виробничих завдань згідно вимог нормативних актів з охорони праці. В цілому страховим експертом з охорони праці Олешківського відділення у 2019 році проведено 3 семінари, 36 нарад, 3 круглих столи, 2 конкурси, розміщено у різних ЗМІ 17 статей, поширено передовий досвід на 20 підприємствах, надано допомогу в доопрацюванні СУОП 33 підприємствам, прийнято участь у роботі більше як 25 комісій з охорони праці підприємств та перевірки знань працівників, надано допомогу в розроблені нормативних актів та профілактичних заходів  52 підприємствам, проведені інші профілактичні заходи по запобіганню травмування працівників.

        У 2020 році планується проведення навчання з питань охорони праці спеціалістів підприємств, які задіяні у вирішенні питань охорони праці за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. На даний час підприємства надали до відділення Фонду листи щодо включення до списків на навчання своїх спеціалістів.

      Як показує аналіз планових та позапланових перевірок, керівники підприємств та органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, виконавчої влади надають питанню проведення навчання з охорони праці першочергового значення.

     Весь комплекс профілактичних робіт  має лише одну ціль: зменшити кількість випадків отримання травм працівниками на робочих місцях, максимально запобігти нещасним випадкам з тяжкими травмами, смертельним та груповим випадкам та професійній захворюваності. Це завдання стоїть як перед відділенням Фонду, так і перед страхувальниками, а також перед самими застрахованими. Бережімо найцінніше, що в нас є – наше життя та здоров’я.

 

 

Страховий експерт з охорони праці

Олешківського відділення УВД

ФСС України в Херсонської області                                          О.В.Козир


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь