ПРАВО НА ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЇ З 01 СІЧНЯ 2020 РОКУ

Дата: 09.01.2020 15:24
Кількість переглядів: 193

Фото без опису

ПРАВО НА ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЇ З 01 СІЧНЯ 2020 РОКУ

 

     Частиною 2 статті 28 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” (далі — Закон) передбачено, що з 01 січня 2020 року для осіб, які досягли 65 років, мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу встановлюється в розмірі 40 відсотків мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

        При цьому, пунктом 3 статті 42 Закону встановлено, що у разі збільшення розміру мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, підвищується розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 28 цього Закону (крім пенсіонерів, які працюють (провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування). Перерахунок пенсії проводиться з дня встановлення нового розміру мінімальної заробітної плати. Пенсіонерам, які працюють (провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), після звільнення з роботи або припинення такої діяльності пенсія перераховується з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність/мінімальної заробітної плати, визначених законом на дату звільнення з роботи або припинення такої діяльності.

      Згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», мінімальна заробітної плата становить  4723,00 грн, що більше на 550,00 грн від показника минулого року (4173,00 грн).

      Тож, мінімальна пенсійна виплата цій категорії громадян з 01.01.2020 не може бути нижчою за 1889,20 грн (за виключенням працюючих осіб).

 

 

Отримати консультації з питань пенсійного забезпечення можна за телефоном “гарячої” лінії головного управління  Пенсійного фонду України в Херсонській області 0552-35-39-02. Для мешканців міста Гола Пристань також  працює телефон “гарячої” лінії” 2 11 88.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь