Пошук

Державна програма 45+

Дата: 05.03.2020 10:57
Кількість переглядів: 171

Державна програма 45+

      В Україні працює державна соціальна програма для людей, яким виповнилося  45 років, що мають страховий стаж не менше 15 років, але ще не досягли пенсійного віку тощо.

      Голопристанський міськрайонний центр зайнятості повідомляє, що такі особи можуть скористалися правом на одноразове отримання ваучера для оплати прискореного опанування новою професією або підвищення кваліфікації. . Оплата здійснюється за рахунок коштів Фонду соціального страхування на випадок безробіття.

      Мета перепідготовки фахівців – підтримка їх конкурентноспроможності на сучасному ринку  праці. Адже багато професій, які були затребувані 20-25 років тому, сьогодні не користуються попитом. Нічого страшного у тому, що тобі глибоко за сорок чи пятдесят, а ти вирішив навчатися у вищому навчальному закладі не має.

      Держава перенавчає за свій кошт лише  тими професіями, які нині актуальні.

       Вартість одного ваучера зазвичай встановлюється у межах вартості навчання, але не може перевищувати десять прожиткових мінімум для працездатних осіб, розмір якого визначається законодавством на момент прийняття рішення про його видачу ( з 1 січня 2020 року 21020 грн)

       Вибір робітничої професії або спеціальності кожен претендент на отримання ваучера  здійснює самостійно за власним бажанням і у будь-якому навчальному закладі України, що має відповідну ліцензію. На сьогодні перелік професій  за якими можна отримати ваучер на навчання та які користуються попитом на ринку праці , налічує 53 професії та спеціальності.

Державна програма 45+ діє, і скористатися її перевагами можуть усі бажаючі.

          За детальною інформацією щодо умов та організації навчального процесу прохання звертатись до Голопристанського  міськрайонного  центру зайнятості за адресою : м. Гола Пристань,  вул. Чорноморська, 46-А, кабінет № 2, 3, 4,  або за телефонами : 2-15-89.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь