Протокол позачергової 20-ї сесії від 25.03.2019 року

Дата: 06.04.2020 09:19
Кількість переглядів: 217

Фото без опису

Фото без опису

Чулаківська  сільська  рада

Голопристанського району

Херсонської області

 

 П Р О Т О К ОЛ

Позачергової двадцятої  сесії  сільської ради  сьомого скликання

 

від  25.03.2019

с. Чулаківка                                                                                 

 

Відкриває і веде сесію сільський голова Корольова С.В.

 

Корольова С.В. – Доброго дня, товариші депутати!

         Із загальної кількості 14 депутатів сільської ради на позачергову двадцяту сесію прибуло 10 депутатів.

         Шановні депутати!

         Відповідно статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, пропоную розпочати роботу позачергової двадцятої сесії сільської ради VІІ скликання. Хто за цю пропозицію прошу голосувати. За? 10.  Проти?   Немає. Утримався? Немає. Позачергова двадцята сесія сільської ради VІІ скликання оголошується  відкритою.

    

Корольова С.В. - Шановні депутати!

         Для ведення протоколу сесії  ми повинні обрати секретаря сесії. У кого які є пропозиції?

Михайленко С.О.  - Пропоную секретарем сесії обрати  Тарасову А.А., депутата від виборчого округу № 9. Хто за цю пропозицію прошу голосувати. За 10. Проти? Немає. Хто утримався? Не має. Приймається одноголосно.

         Прошу Тарасову Аллу Анатоліївну  депутата від виборчого округу            № 9, приступити  до роботи.

 

Корольова С.В.  - Для підрахунку результатів голосування під час роботи сесії нам необхідно обрати лічильну групу відповідно регламенту роботи позачергової двадцятої сесії в кількості 2-х чоловік. Пропоную до складу робочих органів сесії наступних депутатів:                    

Персонально:

  1. Случик С.Г. -  депутат від виборчого округу № 2.
  2. Михайленко С.О. – депутат від виборчого округу № 13.

         Інші пропозиції будуть? Немає. Ставлю на голосування. Хто за те, щоб обрати лічильну групу у запропонованому складі, прошу голосувати. За ? 10. Проти? Немає. Утрималися? Не має. Склад лічильної групи сесії затверджується.

 

Корольова С.В.  - Прошу лічильну комісію приступити до роботи.

 

Корольова С.В.  - Шановні депутати! Для  продовження роботи  сесії нам необхідно затвердити порядок денний сесії та регламент роботи. Дозвольте вас ознайомити з порядком денним (зачитує порядок денний).

 

Корольова С.В. – Шановні депутати, у кого будуть зміни, доповнення чи уточнення до порядку денного?

 

Корольова С.В. – Шановні депутати, у кого ще будуть зміни, доповнення чи уточнення до порядку денного? Не має. Пропоную затвердити порядок денний позачергової двадцятої сесії сільської ради VІІ скликання. Інші пропозиції будуть? Не має. Хто за те, щоб затвердити порядок денний позачергової двадцятої сесії сільської ради VІІ скликання прошу голосувати. За10.  Проти?  Не має. Утримався?  Немає. Порядок денний позачергової двадцятої сесії сільської ради VІІ скликання затверджується. (Порядок денний додається).

 

Корольова С.В. - Шановні депутати дозвольте вас ознайомити з регламентом роботи сесії (зачитує).

У кого будуть зміни, доповнення чи уточнення до регламенту роботи сесії? Не має. Хто за те, щоб затвердити регламент роботи сесії, прошу голосувати. За? 10. Проти? Немає. Утримався? Не має. Регламент роботи сесії затверджується  (Регламент додається).

 

Корольова С.В. - Переходимо до розгляду першого питання порядку денного сесії «Про внесення змін до рішення вісімнадцятої сесії сьомого скликання від 26.12.2018 року №200 «Про сільський бюджет на 2019 рік»».

Слово надається голові постійної комісії  з питань планування бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку Мусієнко О.О.

 

Виступили:

МусієнкоО.О. – питання про виділення коштів на програму запобігання особливо небезпечним інфекційним хворобам на 2018-2022 роки розглядалося на засіданні постійної комісії, була присутня завідуюча Чулаківської ДДВМ Пожарова Т.М. ми рекомендуємо виділити 7 тис.грн.

Шацило А.П. – 02 січня 2019 року автомобіль сільської ради потрапив у ДТП при здачі звітності. Вини з боку водія сільської ради немає. Відбулося судове засідання і компанія «Оранта» повинна сплатити 54500 гривень. Але виникає проблема, що кошти будуть не раніше червня-липня на рахунку сільської ради, а фірму яка буде здійснювати ремонт автомобіля по перерахунку вже знайшли.

Корольова С.В. – додала, що дуже часто викликають в Херсонську ОДА і досить часто буває так, що в короткий термін – нарада в іншому місці. Це досить складно, тому я прошу виділити кошти з вільних залишків і почати ремонт автомобіля, а коли страхова фірма поверне нам кошти – вони залишаться на рахунку сільської ради.

Мусієнко О.О. –  повідомив, що рішення суду повинно виконуватися в місячний термін, якщо воно не виконується, то подається зустрічна заява до суду. І якщо ми виділимо кошти з вільних залишків, то на який рахунок будуть зараховані кошти від «Оранти»?

Шацило А.П. – відповіла, що на рахунок апарату сільської ради, там де є вільні залишки.

Корольова С.В. – додала, що кошти з вільних залишків – виділяємо.

 

Корольова С.В. -  Є пропозиція прийняти рішення. У кого які будуть зауваження, пропозиції, доповнення до проекту рішення? Не має. Є пропозиція проект рішення прийняти в цілому. Хто за такий проект рішення, прошу голосувати. За? 10.  Проти?  Не має. Утрималися?  Не має. Приймається одноголосно.

         /Рішення додається/.

 

Корольова С.В.    - Переходимо до наступного питання порядку денного сесії «Про відмову у виділенні коштів на проходження програми для кривдників».

         Слово надається директору Чулаківського центру надання соціальних послуг Ястермській О.О.

 

Ястремська О.О.    – доповіла, що Зоря С.В. вчинив домашнє насильство над своєю співмешканкою Одокій П. (насильство фізичного і психологічного характеру), повідомлення стосовно цього надходять неодноразово. Тому йому пропонували пройти навчання, так як він проживає на територій нашої сільської ради, то проплатити це навчання має наша сільська рада, а саме мова йде про 58500 гривень.

 

         Депутати одноголосно відмовили на виділення коштів з сільської ради на проходження навчання Зорею С.В.

 

  

Корольова С.В. - Є пропозиція прийняти рішення. У кого які будуть зауваження, пропозиції, доповнення до проекту рішення? Не має. Є пропозиція проект рішення прийняти в цілому. Хто за такий проект рішення, прошу голосувати. За? 10.  Проти?  Не має.  Утримався? Не має. Приймається одноголосно.

         /Рішення додається/.

 

Корольова С.В.    - Переходимо до наступного питання порядку денного сесії «Про внесення змін до рішення вісімнадцятої сесії сьомого скликання від 26.12.2018 року №200 «Про сільський бюджет на 2019 рік»».

Слово надається в.о. головного бухгалтера Шацило А.П., яка сказала, що нам держава виділяє субвенцію в сумі 3000 гривень, для придбання ліків ЧАЕС та на поховання учасників АТО. Необхідно зробити зміни до рішення 18-ої сесії сьомого скликання №200 «Про сільський бюджет на 2019 рік».

 

  

Корольова С.В. - Є пропозиція прийняти рішення. У кого які будуть зауваження, пропозиції, доповнення до проекту рішення? Не має. Є пропозиція проект рішення прийняти в цілому. Хто за такий проект рішення, прошу голосувати. За? 10.  Проти?  Не має.  Утримався? Не має. Приймається одноголосно.

         /Рішення додається/.

 

 Корольова С.В.    - Переходимо до наступного питання порядку денного сесії «Про внесення змін до штатного розпису апарату Чулаківської сільської ради».

Слово надається голові постійної комісії  з питань планування бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку Мусієнко О.О. – у зв’язку з виробничою необхідністю треба внести зміни до штатного розпису апарату сільської ради, а саме: скоротити посаду спеціаліста з бухгалтерського обліку та ввести посаду інспектора з бухгалтерського обліку; перевести прибиральницю службових приміщень з 0,5 ставки на 1 ставку. Оновлений штатний розпис апарату сільської ради ввести в дію з 16.04.2018 року.

 

  

Корольова С.В. - Є пропозиція прийняти рішення. У кого які будуть зауваження, пропозиції, доповнення до проекту рішення? Не має. Є пропозиція проект рішення прийняти в цілому. Хто за такий проект рішення, прошу голосувати. За? 10.  Проти?  Не має.  Утримався? Не має. Приймається одноголосно.

         /Рішення додається/.

 

Корольова С.В.    - Переходимо до наступного питання порядку денного сесії «Про скасування пунктів рішення дев’ятнадцятої сесії сьомого скликання №231 від 13.03.2019 року».

Корольова С.В.    – на минулій сесії ми скоротили посаду соціального працівника Мельникову О.С. на 0,5 ставки, але з Рибальченського старостату надійшло звернення (176 підписів).

Слово надаю директору Центру надання соціальних послуг Ястремській О.О.

 

 Ястремська О.О.  – додала, що у центрі надання соціальних послуг не вистачає коштів на оплату праці. І скоротили 2 посади по 0,5ставки: соціального працівника та фахівця із соціальної роботи. 20.03.2019 року було відвідано обласний центр соціальних служб для сімей, дітей та молоді і було сказано, що соціальний на ставку може працювати, якщо є денне відділення і 30 осіб денного догляду, а у нас такої кількості осіб немає. Ми можемо надати їй лише 0,5 ставки фахівця із соціальної роботи. Також ми входимо в ситуацію Мельникової О.С., роботу свою вона знає, знає всіх мешканців в старостаті.

Шацило А.П.    – нехватка коштів в Центрі надання соціальних послуг виникла через те, що бухгалтерія не бачила штатного розпису центру, тому не мали змоги правильно зробити розрахунок.

Ястремська О.О.    – якщо Мельникова О.С. буде не проти, то можна додати їй 0,5 ставки фахівця із соціальної роботи.

Мусієнко О.О.    – додав, що ми не можемо не реагувати на звернення громадян старостату, майже ¼ жителів. Треба доопрацювати дане питання, викликати Мельникову О.С. на засідання комісії.

Ястремська О.О.    – повідомила, що Оксана Сергіївна не проти 0,5 ставки фахівця із соціальної роботи.

Свиридова О.І.    – запитала чи можна, щоб в неї залишилося 0,5 ставки соціального працівника і 0,5 ставки фахівця із соціальної роботи?

 Чирва І.І.    – так навіщо доопрацьовувати дане питання? Треба відмінити попереднє рішення сесії.

 

  

Корольова С.В. - Є пропозиція прийняти рішення. У кого які будуть зауваження, пропозиції, доповнення до проекту рішення? Не має. Є пропозиція проект рішення прийняти в цілому. Хто за такий проект рішення, прошу голосувати. За? 10.  Проти?  Не має.  Утримався? Не має. Приймається одноголосно.

         /Рішення додається/.

 

 

Корольова С.В.    – ще одне питання, яке ми не можемо не розглянути. Від уряду Гройсмана можуть бути надані інвалідні візки (таксі), їх передають на ОТГ, але повинна бути створена структура.

Слово надається директору Центру надання соціальних послуг Ястремській О.О., яка докладніше розповість і надасть інформацію по даному питанню.

 

Виступили:

 

Ястремська О.О.    – уряд запроваджує соціальне таксі. Це автомобілі, які спеціально облаштовані для людей з інвалідністю. Їх надають з державних коштів, а ОТГ повинно утримувати апарат. Це не тільки водій, а й диспетчер, механік, інженер, мед.сестра, соціальний працівник, які будуть супроводжувати хворого.

 

Свиридова О.І.    – запитала , чи є в нас така кількість осіб?

 

Ястремська О.О.    – відповіла, що по положенні повинно бути не менше 35 осіб, а в нас такої кількості осіб немає.

 

Мусієнко О.О.    – додав, що при всьому бажанні ми не зможемо утримувати такий штат.

 

Корольова С.В. – ще одне важливе питання – не був виконаний припис по Рибальченському ЗПЗСО і було поданий позов до суду. 03.03.2018 року на суді було підписано мирову угоду між директором Рибальченського ЗПЗСО і ДСНС, про те, що всі умови припису будуть виконані і усунуть всі порушення висунуті пожежниками. Відсутня автоматична пожежна система, сигналізація не виведена на пульт управління. Робота школи можу бути призупинена. Приблизний кошторис роботи 159600 гривень, це повністю вся сигналізація виведена на головний пульт МНС м.Херсона.

 

Свиридова О.І.    – запитала, з якого рахунку будуть виділятися кошти?

 

Корольова С.В.    – відповіла – з освітньої субвенції.

 

Мусієнко О.О.   – сказав, що його пропозиція робити те, що в нас заплановано. А відповідь надати, що кошти будуть передбачені по (перегляду) виконання бюджету за 6 місяців.

 

Корольова С.В.    – кошти треба передбачити, ми повинні виконати припис. У Рибальченському ЗДО стоїть сигналізація, але вона не виведена на пульт управління. Поступила пропозиція кошти не виділяти. Але моя пропозиція кошти виділити. Шановні депутати, які ваші пропозиції?

 

Мусієнко О.О.    – додав, що просили начальника відділу освіти, культури та спорту Черемісіну Ю.В., щоб вона дала план для розгляду різних пропозицій, але ж ніхто документів не надав.

 

Корольова С.В.    – отже, пропозиція надати кошти на встановлення пожежної сигналізації.

 

Мусієнко О.О.    – ми можемо розглядати такі питання без директорів. Вони підписали мирову угоду, нікому не доповіли і не запитали чи є кошти чи ні, і взагалі на сесії їх немає. Давайте надамо тиждень керівнику відділу освіти, культури та спорту Черемісіній Ю.В. для того, щоб подати план школи і розглянути пропозиції.

 

 

Корольова С.В.Шановні депутати!

         Всі питання позачергової двадцятої сесії  сільської ради розглянуті. У кого є які зауваження щодо ведення сесії? Довідки? Не має.

Позачергову двадцяту сесію  сільської ради  сьомого скликання оголошую закритою.

 

          Сільський голова                                                                   С.В.  Корольова

         Секретар сесії                                                                       А.А. Тарасова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь