Незаконно отримані кошти безробітним доведеться повертати…

Дата: 30.09.2020 14:33
Кількість переглядів: 157

Фото без опису

Незаконно отримані кошти безробітним доведеться повертати…

   Звертаємо Вашу увагу на те, що згідно п.3 ст. 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» сума виплаченого забезпечення та вартості наданих соціальних послуг застрахованій особі внаслідок умисного невиконання нею своїх обов’язків та зловживання ними стягується з цієї особи відповідно до законодавства України з моменту виникнення обставин, що впливають на умови виплати їй забезпечення та надання соціальних послуг.

 

     Безробітній особі доведеться повернути незаконно отримані кошти, якщо вона перебуває на обліку в службі зайнятості, отримує допомогу по безробіттю і одночасно нелегально працює, виконує роботу, надає послуги за цивільно-правовими договорами, займається підприємницькою діяльністю, отримує соціальні виплати тощо.

 

   Ці неправомірні дії виявляються шляхом обміну інформацією між службою зайнятості, Державною податковою службою України та Пенсійним фондом України, а також органами Держпраці, які здійснюють контрольні заходи щодо легалізації трудових відносин. Крім того, за даними верифікації з Міністерства фінансів України служба зайнятості отримує інформацію про соціальні виплати, зокрема, працездатним особам, які здійснюють догляд за дитиною-інвалідом, інвалідом I групи або за особою похилого віку, яка за медвисновком потребує постійного стороннього догляду або досягла 80-річного віку; батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу, прийомним батькам; особам, які доглядають за інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу.

 

    Якщо відомості про доходи особи, на підставі яких призначено матеріальне забезпечення, є недостовірними з вини роботодавця, центри зайнятості проводять перерахунок страхових виплат з дня їх призначення. Суми незаконно виплачених коштів повертаються роботодавцем. У разі відмови особи чи роботодавця повернути кошти, а також у разі неповернення їх у встановлений строк стягнення таких коштів здійснюється у судовому порядку відповідно до законодавства.

 

     Відповідно до вимог чинного законодавства відповідальність та достовірність поданих до центру зайнятості даних та документів, на підставі яких приймається рішення щодо реєстрації безробітного та призначення матеріального забезпечення, надання соціальних послуг, покладається  на зареєстрованого безробітного.

 

    Отож, у будь-якому випадку інформація щодо отриманого доходу під час перебування на обліку рано чи пізно обов’язково надійде до служби зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь