Пошук

Стан виробничого травматизму у 2020 році.

Дата: 29.01.2021 10:23
Кількість переглядів: 189

         За  2020 рік Олешківським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області зареєстровано 92 нещасних випадки, внаслідок яких постраждали 92 особи. Із них 81 медичний працівник, які перенесли захворювання на COVID-19. На жаль, 2 медичних працівника померли. Під час хвороби у них були хронічні та онкологічні захворювання. 11 нещасних випадків сталися з працівниками різних підприємств (організацій та установ), з них -7 нещасних випадків визнані пов’язаними з виробництвом, 4 нещасні випадки визнані не пов’язаними з виробництвом. Під час нещасних випадків, які визнані пов’язаними з виробництвом  3 працівники отримали травми рук різних ступенів важкості, 1 працівниця отримала закритий перелом лівої ключиці зі зміщенням, 1 - пошкодження зв'язок лівого колінного суглобу, 1 робітник отримав різану рану правого передпліччя, 1 помер внаслідок множинних переломів обох нижніх кінцівок.  29 нещасних випадків  уже розслідувані комісіями,  по одному розслідування закінчено у січні 2021 року. 64 нещасних випадки знаходяться у стадії розслідування. Усі 64 випадки - це випадки захворювань медичних працівників на COVID-19. З 28 розслідуваних  нещасних випадків у 2020 році  комісіями з розслідування визнано пов’язаними з виробництвом 9 випадків (з них 1 із смертельним наслідком. Під час демонтажу виробничого обладнання працівником були порушені вимоги технологічного процесу. Обладнання впало на працівника, внаслідок чого він  помер у лікарні  через три дні  після отриманих травм ніг).

         Чому  по 64 нещасних випадках не завершено розслідування? Пояснення одне: установи та організації, які повинні вчасно надати офіційні висновки для комісій з розслідування, виявилися не готовими працювати в період такої кількості захворілих медичних працівників. Для прикладу, по 18 випадках захворювань медичних працівників закладів охорони здоров’я по Олешківському та Голопристанському районах  комісії з розслідування  чекали висновків досить тривалий термін. По Херсонській області в період з вересня  по грудень 2020 року зафіксовано більше 500 випадків захворювань медичних працівників на COVID-19. Можна тільки здогадуватися,  коли будуть завершені розслідування вище вказаних нещасних випадків захворювань медичних працівників.

        На даний час статистика захворювань на COVID-19 медпрацівників закладів охорони здоров’я в Олешківському відділенні Фонду позитивна  - за 28 днів січня 2021 року  зареєстровано лише один випадок захворювання медичного працівника на COVID-19.

         Які причини призвели до захворювань та травмувань працівників по вище вказаних нещасних випадках? Перш за все, це особиста необережність потерпілих та порушення  трудової дисципліни ( порушення вимог посадових інструкцій та інструкцій з охорони праці).

           Тож бажаю усім бути максимально обережними під час виконання виробничих завдань, не ігнорувати вимоги законів та нормативних правових актів з охорони праці. Це буде запорукою вашого міцного здоров’я та безпеки життя.

 

Страховий експерт з охорони праці

Олешківського відділення УВД

ФСС України в Херсонській області                          Козир О.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь