Соціальний захист людей з інвалідністю внаслідок виробничих травм – одне з пріоритетних завдань Фонду

Дата: 01.04.2021 14:39
Кількість переглядів: 718

Фото без опису

                        Соціальний захист людей з інвалідністю внаслідок виробничих травм – одне з пріоритетних завдань Фонду                       

Вирішення соціальних проблем – одне з найголовніших завдань державної політики України, особливо в період викликів, зумовлених пандемією.

Олешківське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області здійснює соціальний захист та гарантує фінансові допомоги і компенсації усім потерпілим, які в результаті професійних захворювань чи травм на виробництві отримали інвалідність або стійку втрату працездатності.

Відділенням здійснюються щомісячні страхові виплати 198 потерпілим на виробництві, у тому числі 18 особам, які мають право на виплати в разі втрати годувальника. Із загальної чисельності потерпілих, які отримують страхові виплати, 105  потерпілих, або 53% - це особи з інвалідністю. При цьому, 7 осіб мають інвалідність I групи, 16 осіб – інвалідність II групи, 82 осіб – інвалідність III групи.

          Значну увагу Олешківське відділення приділяє створенню належних умов для забезпечення медичної та соціальної реабілітації, відновлення здоров’я та працездатності потерпілих на виробництві. Наразі діє цілий комплекс послуг з їх медичної та соціальної реабілітації.  Сюди входить лікування потерпілих в стаціонарних медичних закладах та санаторно – курортне лікування, медична реабілітація і фінансування спеціального медичного догляду за потерпілими, а також забезпечення осіб з інвалідністю необхідними медикаментозними препаратами, додатковим харчуванням, інвалідними колясками, протезно – ортопедичними виробами тощо.

За період з січня по березень 2021 року Олешківським відділенням на фінансування страхових виплат потерпілим на виробництві було направлено більше 1,8 млн грн.

З 01 березня 2021 року розмір щомісячних страхових виплат буде перерахований на коефіцієнт 1,11. Проведення перерахунку зазначених страхових виплат Кабінет Міністрів України затвердив на своєму засіданні 24.03.2021 року. Прийнятий проект постанови Мінсоцполітики розробило на виконання Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

 Щомісячні страхові виплати для потерпілих на виробництві та їх родин, які фінансуються Олешківським відділенням Фонду соціального страхування України, зростуть на 11% для 198 осіб.

Підвищені виплати за березень потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також члени їх родин отримають у квітні. Фінансування таких виплат здійснюється відділенням у наступному місяці за попередній..

 

Головний спеціаліст відділу

страхових виплат та матзабезпечення

Олешківського відділення   УВД ФСС

України в Херсонській області                                           Панчук Т.Ю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь