Пошук

Експрес-інформація ГУ ДСНС України у Херсонській області

Дата: 07.04.2021 15:14
Кількість переглядів: 827

За три місяці 2021 року в Голопристанському  районі зафіксовано 42 пожежі, більшість з яких трапилась у екосистемах де завдається величезна шкода ґрунтам, рослинному та тваринному світу.  Прямі збитки від пожеж складають 18тис.500грн., побічні – 1млн.619тис.грн. Щодо причин, то найбільша кількість пожеж в екосистемах сталась через необережне поводження з вогнем. 

У 90% випадків причина виникнення  пожеж в екосистемах, а саме в лісах, на відкритих територіях – людина, яка необережно поводиться із вогнем, у місцях роботи і відпочинку, не звертає уваги на необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки.           

Найбільш небезпечними є лісові пожежі, причиною виникнення яких є необачна дія людини (розведення вогнища і необережне поводження з ними,  випалювання сухої рослинності , використання несправної техніки та агрегатів).

Кожний необдуманий та безвідповідальний вчинок під час розведення вогню містить в собі небезпеку для довкілля. Залишене без нагляду вогнище, кинутий сірник, або навіть викинута склянка під променями сонця можуть спровокувати масштабну пожежу в екосистемах, а неконтрольоване випалювання сухої стерні або побутових відходів,   – затяжне, багатоденне горіння.

Голопристанський Районний відділ ГУДСНС України у Херсонській області  закликає громадян: бути уважними,   суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. В першу чергу, не випалюйте суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку!

Також нагадуємо Вам, що вступила в силу адміністративна відповідальність згідно кодексу України про адміністративні правопорушення за ст.77- порушення вимог пожежної безпеки в лісах (штраф на громадян до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян ) та ст.71-1-самовільне випалювання рослинності або її залишків (штраф на громадян до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб до вісімдесяти  неоподаткованих мінімумів доходів  громадян).  

    Прошу Вас організувати проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та подальшого розповсюдження.

 

З повагою,

Начальник Голопристанського

РВ ГУДСНС України

у Херсонській області

підполковник служби цивільного захисту                                         Віктор ФИСУНЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь