Пошук

28 кітня – Всесвітній день охорони праці!

Дата: 26.04.2021 09:22
Кількість переглядів: 1357

                                                                                                      

                           28 кітня – Всесвітній день охорони праці!

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 року №685/2006 «Про День охорони праці» в Україні щороку 28 квітня відзначають День охорони праці.

          У 2021 році Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці під гаслом – «Передбачати, підготуватися та реагувати на кризи -  ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР».

Всесвітній день охорони праці 2021 зосереджений на використанні елементів системи безпеки та гігієни праці, як це визначено в Конвенції про сприяння безпеці та гігієні праці 2006 р. (187). У звіті про Всесвітній день розглядається, як поточна криза демонструє важливість зміцнення цих систем охорони праці, включаючи служби охорони праці, як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

Фонд соціального страхування України підтримує визнання міжнародної спільноти, що система безпеки та гігієни праці – це стратегічне завдання, яке стоїть перед державою та бізнесом.

           У контексті вище вказаної  події 15 квітня 2021р. в актовій залі Олешківської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості за сприянням  Олешківського відділення УВД ФСС України в Херсонській області відбувся семінар – нарада під гаслом «Передбачати, підготуватися та реагувати на кризи - ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР », у якому взяв участь страховий експерт з охорони праці відділення Козир Олександр Васильович.

             Головним питанням порядку денного та виступу страхового експерта з охорони праці  Олешківського відділення Козира О.В. став  аналіз виробничого травматизму за 2020 - 2021  роки  та запобігання  нещасним випадкам та професійним захворюванням на виробництві  у подальшому:

              «З моменту виникнення глобальної кризи на початку 2020 року, пандемія  COVID -19 мала глибокий вплив скрізь. Пандемія охопила майже всі аспекти світу праці, починаючи від ризику передачі вірусу на робочих місцях і закінчуючи ризиками безпеки і гігієни праці, що виникли в результаті заходів щодо пом’якшення поширення вірусу. Збереження здоров’я працюючих позитивно впливатиме на розвиток національної економіки , адже відомо, що держава через виробничі травми та професійні захворювання, несе не тільки матеріальні втрати, а й втрати найціннішого – людського потенціалу, тому що травми та професійні захворювання  можуть привести до довгострокових порушень здоров’я людини, через що вона не зможе бути активним членом суспільства.

              Тільки спільними зусиллями і завдяки комплексному підходу можна мінімізувати  негативні ризики поширення вірусної інфекції та вжити заходів  щодо пом’якшення та запобігання розповсюдження COVID -19 на робочому місці.»

 

 

 

Страховий експерт з охорони праці

Олешківського відділення

УВД ФСС України в Херсонській області                                           О.В.Козир       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь