Вакцинація збереже життя.

Дата: 09.08.2021 14:02
Кількість переглядів: 885

Фото без опису

Від коронавірусу за літні місяці в Україні помирали лише невакциновані люди

Такі дані оприлюднили у Центрі громадського здоров'я МОЗ України. « Якщо людина отримала дві дози вакцини, у неї набагато вищий шанс убезпечити себе від тяжкого перебігу захворюваності і не бути госпіталізованою з небезпечними для життя показниками», - стверджує завідувачка відділом епіднагляду ЦГЗ МОЗ України Оксана Кошалко. 

Лікарі кажуть: вакцинація на сто відсотків не страхує від інфікування ковідом, однак надійно захищає від  тяжкого перебігу хвороби та ризику смерті. За даними МОЗ, протягом червня-липня в Україні на коронавірус захворіли майже 50 тисяч українців. Із них лише 170 людей були щеплені однією або двома дозами протикороновірусної вакцини. Це всього 0,3% від загальної кількості хворих.

Статистика підтверджує: за два попередні літні місяці цього року від коронавірусу в Україні померли 2256 людей. Усі інфіковані пацієнти, котрі пішли з життя, були нещеплені. Тільки  один з тих, хто помер, встиг отримати першу дозу препарату від коронавірусу, але не завершив курсу щеплення. Отож даний випадок ще раз доводить, що не треба нехтувати вакцинацією. Тому запрошуємо з метою своєчасної турботи про своє здоров’я і самопочуття відвідати центри вакцинації за місцем проживання та зробити щеплення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь