На вебпорталі ДПС є зразки заповнення одноразової декларації

Дата: 03.09.2021 09:50
Кількість переглядів: 654

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі ДПС України розміщено зразки заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Зразки містяться за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/deklaratsiya/zrazok-zapovnennya/.

Приклад 1 – це універсальний зразок для заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації, що подається до Державної податкової служби України з 1 вересня 2021 року по 1 березня 2022 року.

Приклад 2 – є зразком для заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації, що подається до Державної податкової служби України з 1 вересня 2021 року по 1 березня 2022 року зі сплатою збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування трьома рівними частинами.

Нагадуємо, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування буде відбуватися шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація».

З особливостями заповнення та подання декларації можна ознайомитися у розділі «Одноразове добровільне декларування» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine.

 

Про перевірку джерела отримання декларантом коштів для придбання задекларованих активів

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо права контролюючого органу на проведення податкової перевірки джерела отримання декларантом коштів, за рахунок яких були придбані задекларовані активи.

Відповідно до п. 13 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податкова перевірка центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, не проводиться щодо джерела отримання декларантом чи громадянином, що підпадає під дію п. 10 підрозділу  94 розділу ХХ ПКУ, доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи або активи, передбачені п. 10 підрозділу 94 розділу ХХ ПКУ.

Нагадаємо, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів (розміщених на території України та/або за її межами), які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, триватиме у період з 1 вересня 2021 року по 1  вересня 2022 року.

З детальною інформацією щодо подання декларації можна ознайомитися у розділі «Одноразове добровільне декларування» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

                                                               ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим

                                                               та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь