Пошук

Кількість лікарняних зростає

Дата: 22.09.2021 16:53
Кількість переглядів: 1523

Кількість лікарняних зростає.

 

Пандемія Covid -19 спричинила суттєве зростання кількості та тривалості лікарняних українських працівників, яке спостерігається досі. З початку року на оплату до Олешківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області передали листки непрацездатності на суму 11457125,87 грн. 

З початку року 109 осіб знаходились на оплачуваній за кошти Фонду соціального страхування самоізоляції під медичним наглядом або перебували в спеціалізованих закладах охорони здоров’я в разі контакту з хворим на  Covid -19 з метою упередження поширення корона вірусної хвороби, в тому числі і медичні працівники.

З початку пандемії Олешківське відділення отримало 94  повідомлення про клінічно підтверджені випадки захворювання медичних працівників на  Covid -19, з них 2 випадки смертельні. Розслідування завершено по 94 випадках, 40 з них визнано пов’язаним з виробництвом. Нагадаємо, зв'язок інфікування медика із виробництвом визначає комісія із розслідування, що створюється закладом охорони здоров’я (у випадку смерті, якщо його посада і місце роботи включені до переліків відповідно до постанови КМУ №1 від 05.01.2021), Держпраці  (у випадку смерті, якщо посада та/або місце роботи не включені до переліків) та роботодавцем (у інших випадках), висновок комісії залежить від висновків епідрозслідування МОЗ і діагнозу профпатолога.

Нагадаємо, гостре професійне захворювання медичних і інших працівників на Covid -19, яке настало внаслідок інфікування під час виконання посадових обов’язків, вважається нещасним випадком на виробництві та передбачає страхові виплати та послуги від Фонду соціального страхування України.

 

 

Страховий експерт з охорони                                                                                                                                                                            Олешківське відділення У ВД ФССУ                                         

в Херсонській області                                                                           О.В.Козир


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь