Пошук

Допомога кожному малозабезпеченому безробітному, який хоче відкрити власну справу!

Дата: 05.01.2022 14:59
Кількість переглядів: 340

1 січня 2022 року зареєстровані у центрі зайнятості безробітні, які мають статус малозабезпечених осіб, зможуть отримати фінансову допомогу для започаткування бізнесу. Допомога надаватиметься в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей "Рука допомоги", розробленої Міністерством соціальної політики України. Вона є безвідсотковою та складатиме до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 грн).

Кошти надаються у безготівковій формі і можуть використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.

Повертати кошти державі не потрібно, якщо сума сплачених податків перевищила суму наданої фінансової допомоги, або якщо підприємець  працевлаштовує  у перший рік своєї роботи ще двох безробітних членів малозабезпечених сімей за направленням центру зайнятості.

Щоб отримати фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу, безробітним малозабезпеченим потрібно звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Крім того, до центру зайнятості необхідно подати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи.

Сума фінансової допомоги не враховується під час обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї для призначення всіх видів державної соціальної допомоги та житлових субсидій, які відповідно до законодавства надаються залежно від сукупного доходу сім’ї .

Детальний опис механізму надання допомоги міститься у постанові Кабінету Міністрів України № 397 від 21 квітня 2021 року «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей».

За більш детальною інформацією просимо звертатися до Голопристанського міськрайонного центру зайнятості за адресою:

м. Гола Пристань, вул. Чорноморська, 46А,

або за телефоном: (05539) 2 15 89

Питомець Світлана Миколаївна – начальник відділу активної підтримки безробітних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь