Про проект програми фінансової підтримки 5 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Херсонській області на 2022 рік

Дата: 27.01.2022 16:54
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

Чулаківська сільська рада

Голопристанського району

Херсонської області

Виконавчий комітет

 

Проект Р І Ш Е Н Н Я

 

Про проект програми фінансової підтримки

5 державного пожежно-рятувального

загону ГУ ДСНС України у Херсонській області  

на 2022 рік

 

Керуючись статтями 22, 23, 71 Бюджетного кодексу України, Законом України «Про Державний  бюджет на 2022 рік»,  статтею 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком сільської ради

   

в и р і ш и в :

 

  1. Схвалити проект  програми фінансової підтримки 5 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Херсонській області на 2022 рік (додається).

 

2. Секретарю виконкому Тарасовій А.А.  проект  програми  винести  на затвердження сесії сільської ради.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на членів виконкому Трофименко С.В., Смольянінову Н.О., Самойленко Т.О., Глуховцова М.О., Войтик-Миронюк Л.О., Михайленко С.О., Тихончука П.Ф.

 

 

 

Сільський  голова                                                           Олександр  МУСІЄНКО 

 

                                                                              СХВАЛЕНО

                                                                             Рішенням виконкому

                                                                             Чулаківської сільської  ради

                                                                             від 31.01.2022  №

 

 

ПРОГРАМА

 

фінансової підтримки  5 державного пожежно-рятувального  загону ГУ ДСНС України у  Херсонській області на 2022 рік

(проект)

 

  1. ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

1.

Розробники Програми:

Виконавчий комітет Чулаківської сільської ради

2.

Термін реалізації Програми:

        2022 рік

3.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього:

В межах затверджених бюджетних асигнувань

               у тому числі:

3.1.

кошти бюджету Чулаківської сільської  територіальної громади

В межах затверджених бюджетних асигнувань

3.2.

коштів інших джерел

 В межах затверджених асигнувань

  1. НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Відповідно до законодавства України  на Державну службу України з надзвичайних ситуацій та територіальні Головні управління покладено функції забезпечення пожежної безпеки, запобігання, реагування та ліквідацію наслідків   надзвичайних   ситуацій   техногенного   та   природного характеру.

Згідно ст. 93 Кодексу цивільного захисту України фінансування заходів у сфері цивільного захисту здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів, коштів суб’єктів господарювання, інших не заборонених законодавством джерел.

Програма фінансової підтримки 5 державного пожежно-рятувального  загону ГУ ДСНС України у  Херсонській області (надалі ДСНС) розроблена з метою придбання паливно-мастильних матеріалів, автозапчастин для ремонту службового автотранспорту, будівельних матеріалів та меблів.

 

3.ОБГРУНТУВАННЯ ПРОГРАМИ

Основним завданням ДСНС є реалізація державної політики у сфері цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, запобігання їх виникненню, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, рятувальної справи, гасіння пожеж, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб, а також гідрометеорологічної діяльності.

Враховуючи те, що на сьогоднішній день в пожежно-рятувальних підрозділах ГУ ДСНС України у Херсонської області не достатньо коштів на придбання паливно-мастильних матеріалів, автозапчастин для ремонту службового автотранспорту, будівельних матеріалів та меблів, на виконання ст. 93 Кодексу цивільного захисту України (фінансування заходів у сфері цивільного захисту здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів, коштів суб’єктів господарювання, інших не заборонених законодавством джерел), з урахуванням пріоритетних напрямків, які забезпечують ефективне виконання функцій покладених на службу щодо цивільного захисту та аварійно-рятувальної служби виникла необхідність фінансової підтримки  з бюджету Чулаківської сільської  територіальної громади.

 

  1. ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМИ,

НА РОЗВ’ЯЗАННЯ ЯКОЇ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА

5 державна пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС України у  Херсонській області  фінансується з державного бюджету. У зв’язку з обмеженим фінансуванням Головне управління ДСНС України у Херсонській області не може забезпечити структурні підрозділи належними умовами тренування рятувальників, що у свою чергу впливає на якість та швидкість надання допомоги населенню Чулаківської сільської територіальної громади при виникненні будь – якого роду надзвичайних ситуацій. У зв’язку із вищенаведеним виникла необхідність залучення  коштів місцевого бюджету.

  1. МЕТА ПРОГРАМИ ТА ШЛЯХИ ЇЇ ВИКОНАННЯ

Головною метою Програми є додаткове забезпечення та покращення матеріально-технічного стану технічних засобів 5 державного пожежно-рятувального  загону ГУ ДСНС України у Херсонській області для своєчасного реагування на надзвичайні ситуації та надання відповідної допомоги населенню. Програмою визначено напрями діяльності, що забезпечують її реалізацію в межах коштів, виділених на цю мету.

  1. ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

Придбання паливно-мастильних матеріалів, автозапчастин для ремонту службового автотранспорту, будівельних матеріалів та меблів.

 

  1. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

Швидке та якісне реагування на пожежі, надзвичайні ситуації, створення належних умов праці для особового складу 5 державного пожежно-рятувального  загону ГУ ДСНС України у Херсонській області та перебування підрозділу у постійній оперативній готовності.

 

8.ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ

Фінансування заходів, передбачених Програмою, здійснюється з бюджету Чулаківської сільської територіальної громади на 2022 рік відповідно до затверджених бюджетних асигнувань.

Фінансування Програми здійснюється шляхом передачі субвенції з місцевого бюджету до державного бюджету.

  1. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

До Програми може бути внесені зміни та доповнення при уточненні місцевого бюджету.

  1. ЗАВДАННЯ І ЗАХОДИ З ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

№ з/п

Назва заходу

Орієнтовний обсяг  витрат

(грн.)

Протягом 2022 року

1.

Придбання паливно-мастильних матеріалів, автозапчастин для ремонту службового автотранспорту, будівельних матеріалів та меблів.

 

10 000,00

Всього на виконання Програми

10 000,00

 

 

Секретар ради                                                              Алла ТАРАСОВА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь